Certyfikaty

Certyfikat ISO 9001 potwierdza, że firma Orion posiada skuteczny system zarządzania jakością, który jest zgodny z międzynarodowymi standardami. Nasza firma dedykuje się doskonaleniu jakości naszych produktów i usług, aby zapewnić naszym klientom najwyższą satysfakcję. ISO 9001 to dla nas nie tylko certyfikat, ale także zobowiązanie do ciągłego doskonalenia i zapewnienia najwyższej jakości. W zakresie zarządzania jakością posiadamy także certyfikowany HACCP, czyli analizę punktów krytycznych w produkcji etykiet do żywności. Aby móc w pełni śledzić przepływy partii oraz jakość wyrobów, wdrożyliśmy pełny system traceability. Jakość zadruku zapewnia także system inspekcji EyeC i rozbudowany dział kontroli jakości. W naszym magazynie obowiązuje zasada FIFO, dzięki czemu nigdy nie otrzymają Państwo produktu z przeterminowanego surowca.

Jesteśmy dumni z posiadania certyfikatu FSC (Forest Stewardship Council), który świadczy o naszym zaangażowaniu w odpowiedzialne zarządzanie lasami. Wykorzystując surowce pochodzące z lasów certyfikowanych przez FSC, dbamy o ochronę środowiska naturalnego i zrównoważone gospodarowanie zasobami leśnymi. Nasza firma wspiera zrównoważony rozwój i przyczynia się do ochrony przyrody.

Certyfikat ISO 22000 jest w trakcie wdrażania i już wkrótce będzie stanowić potwierdzenie, że Orion ściśle przestrzega międzynarodowych standardów bezpieczeństwa żywności. Nasze produkty są starannie przygotowywane i kontrolowane na każdym etapie produkcji, aby zapewnić naszym klientom standardy bezpieczeństwa wymagane przez branżę spożywczą, w tym producentów żywności. Jesteśmy zobowiązani do ochrony zdrowia i dobra naszych klientów.

Nasza firma jest w trakcie procesu certyfikacji FSSC 22000 wersja 6, co oznacza, że już wkrótce będziemy łączyć zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności w jednym kompleksowym podejściu. Nasze produkty są poddawane rygorystycznym kontrolom, aby spełnić najwyższe standardy zarówno jakości, jak i bezpieczeństwa. FSSC 22000 to nasza obietnica dostarczania rozwiązań (etykiet) dla branży spożywczej w tym producentów żywności, dla których bezpieczeństwo i jakość dostarczanych produktów dla konsumentów jest najważniejsza.